Holosun 507C X2 fotavtryckskompatibilitet

På vilken montering eller platta kan du installera Holosun 507C X2? Och med vilka optiker kan du dela samma montering? I den här artikeln tittar vi närmare på Holosun 507C X2 monteringsyta.

Kompatibelt fotavtryck

Holosun 507C X2 använder samma fotavtryck som Trijicon RMR standard.

Det betyder att du kommer att kunna använda samma rödpunktsikte fäste och rödpunktsikte platta som Trijicon RMR optik använder.

Du kan se mer rödpunktssikten kompatibla med Trijicon RMR fotavtryck i den här artikeln.

Holosun 507C X2 mönster

RMR-fotavtrycket - som Holosun 507C X2 använder - består av två uttag i de främre hörnen av siktes front och två skruvhål i mitten av siktet.

De främre uttagen är 22,5 mm / 0,89 tum från varandra. Positionen för dessa två uttag motsvarar positionen för stift som finns på en monteringsyta för denna standard.

Skruvhålen är placerade i den bakre delen av den optiska enheten. Dessa fungerar för fixering av siktet till monteringarna. Dessa två skruvhål är 18,8 mm / 0,74 tum från varandra.

Avståndet mellan de främre uttagen och de bakre skruvhålen är 22,3 mm / 0,88 tum.

Skruvarna som ska användas för dessa skruvhål ingår alltid i paketet med siktet.

Andra optiker som delar identiskt fotavtryck

Förutom 507C X2 används detta fotavtryck även för andra rödpunktssikten. Du kan använda samma monteringsprofil även för följande optiker:

  • Trijicon RMR & Trijicon SRO
  • Holosun 407C
  • Holosun 508T
  • ... och andra

Andra rödpunktssikte fotavtrycksstandarder

507C X2 använder Trijicon fotavtrycksstandard. Det är inte den enda standarden på marknaden. Nedan hittar du andra populära monteringsstandarder: