Holosun 407K X2 fotavtryckskompatibilitet

På vilken platta eller fäste installerar du Holosun 407K X2? Och med vilka optiker kan du dela samma fäste? I den här artikeln tittar vi i detalj på Holosun 407K X2 monteringsyta

Vilket fotavtryck har Holosun 407K X2?

Holosun 407K X2 rödpunktssikte använder samma fotavtryck som Holosun K-serie standard.

Det betyder att du kommer att kunna använda samma rödpunktsikte fäste och rödpunktsikte platta som Holosun K-serien använder.

Med andra ord, alla rödpunktsikte fäste eller plattor gjorda för att passa K-seriens fotavtryck kommer också att fungera för din 407K X2.

Du kan se mer rödpunktssikten kompatibla med Holosun K-serie fotavtryck i denna artikel.

Holosun 407K X2 mönster

K-seriens mönster består av två uttag i de främre hörnen av siktets framsida och av två skruvhål i siktets bakre del.

De främre uttagen är 17 mm / 0,66 tum från varandra. Positionen för dessa två uttag motsvarar positionen för stiften som finns på en monteringsyta för denna standard.

Skruvhålen är placerade i den bakre delen av den optiska enheten. Dessa fungerar för fixering av siktet till fästena. Dessa två skruvhål är 14 mm / 0,55 tum från varandra.

Skruvarna som ska användas för dessa skruvhål ingår alltid i paketet med siktet.

Modifiering av Shield RMSc fotavtryck

K-seriens fotavtrycksstandard är i princip en variation av Shield RMSc fotavtrycksstandard. Jämfört med Shield RMS använder 407K X2 mönstret två färre uttag - det har inte uttagen i baksidan av optiken. Och även de främre uttagen är grundare och därför måste stiften på fästet förkortas.

Istället för att få ett fäste direkt för Holosun K-seriens fotavtrycksstandard, kan du också modifiera Shield RMSc standard. Men det kan vara en knepig operation. Det kan lätt hända att under modifieringen skadas fästet så att det inte längre passar bakre siktets svansskärning, och därför inte kan användas. När det väl är modifierat förlorar du också garantin från säljaren.

Andra optiker som delar samma fotavtryck

Förutom Holosun 407K X2 används denna fotavtrycksstandard också för andra rödpunktssikten. Du kan använda samma monteringsprofil även för följande optik:

  • Holosun 507K
  • Holosun 507K X2
  • Holosun EPS
  • ... och andra

Andra rödpunktssikte fotavtrycksstandarder

Holosun 407K X2 använder Holosun K-seriens fotavtrycksstandard. Det är inte den enda standarden på marknaden. Nedan kan du hitta andra populära monteringsstandarder: