Holosun 407K X2 fotavtryckskompatibilitet

På vilken platta eller montering ska du installera Holosun 407K X2? Och med vilken optik kan du dela samma montering? I den här artikeln tittar vi närmare på monteringsytan för Holosun 407K X2

Vilket fotavtryck har Holosun 407K X2?

Holosun 407K X2 rödpunktsikte använder samma fotavtryck som Holosun K-seriens standard.

Det innebär att du kommer att kunna använda samma rödpunktsikte montering och rödpunktsplatta som Holosun K-serie använder.

Med andra ord, alla rödpunktsikte montering eller platta som är gjord för att passa K-seriens fotavtryck kommer också att fungera för din 407K X2.

Du kan se mer rödpunktssikten kompatibel med Holosun K-series fotavtryck i den här artikeln.

Holosun 407K X2 mönster

K-seriens mönster består av två uttag i de främre hörnen på siktets framsida och av två skruvhål på baksidan av siktet.

De främre hylsorna är 17 mm / 0,66 tum från varandra. Placeringen av dessa två uttag motsvarar placeringen av de stift som finns på monteringsytan på alla fästen för denna standard.

Skruvhålen är placerade i den bakre delen av den optiska enheten. Dessa används för att fästa siktet på fästena. Dessa två skruvhål är 14 mm / 0,55 tum från varandra.

De skruvar som ska användas för dessa skruvhål ingår alltid i paketet med siktet.

Modifiering av Shield RMSc fotavtryck

K-seriens fotavtrycksstandard är i grunden en variation av Shield RMSc fotavtrycksstandard. Jämfört med Shield RMS, 407K X2-mönstret används två uttag mindre - den har inte uttagen på optikens baksida. Dessutom är de främre uttagen grundare, vilket innebär att stiften på fästet måste kortas.

Istället för att skaffa en montering direkt för Holosun K-seriens fotavtrycksstandard, kan du också modifiera Shield RMSc standard. Men det kan vara en knepig operation. Det kan lätt hända att fästet skadas under modifieringen så att det inte längre passar till bakre siktets svärdhaleskärning, och därmed inte kan användas. Efter modifiering, förlorar du också garantin från säljaren.

Annan optik som delar samma fotavtryck

Andra än Holosun 407K X2, används detta fotavtryck även för andra rödpunktssikten. Du kan använda samma monteringsprofil även för följande optik:

  • Holosun 507K
  • Holosun 507K X2
  • Holosun EPS
  • ... och andra

Övriga rödpunktsikte standarder för fotavtryck

Holosun 407K X2 använder Holosun K-seriens fotavtrycksstandard. Det är inte den enda standarden på marknaden. Nedan kan du hitta andra populära monteringsstandarder: